logo

Cursussen: voor actueel aanbod zie home pagina    

De volgende cursussen worden ieder jaar vast gepland. (Prijzen zijn inclusief materiaal (behalve acryl en oliepastel), koffie, thee en lekkers)

  • Doorlopende tekencursus. Om de week op de woensdagavond. De cursus is bedoeld voor diegenen die de basiscursus gedaan hebben of als je al wel wat tekenervaring hebt. Een ieder kiest haar/zijn eigen techniek en  materiaal. Je krijgt individuele begeleiding daar waar gewenst. Er zijn veel voorbeelden ter inspiratie. Je kan werken met pastelkrijt, acryl, potlood, grafiet, gemengde techniek, ecolin, bijenwas etc... per les € 13,- inclusief materiaal. Je kan elk moment instromen.  1 mnd. opzegtermijn.

  • Cursus oliepastel.  Je leert je de techniek eigen maken. Aan bod komt o.a.; Hoe werk je naar een lichtpunt toe, hoe maak je sterke contrasten en hoe meng je de kleuren goed.  Je werkt voornamelijk abstract.  De cursussen lopen het gehele jaar door.  Bij start begin je met een reeks van 14 keer. Vervolgens kan je de cursus steeds met 7 keer verlengen of later weer instappen met een reeks van 7 keer. De cursus is wekelijks of of om de week op diverse dagdelen. Tijdens de cursus wordt veelal in stilte gewerkt. Voor meer  info, zie actueel aanbod op de homepagina. Voorbeelden van oliepastelwerk kun je vinden onder de fotogalerij oliepastel op deze site.

 

Daarnaast worden er nog diverse cursussen gepland door het jaar heen. Zoals hieronder genoemd. Deze cursussen kunnen ook op aanvraag gepland worden, maar dan graag al met meerdere personen aanmelden, bijv. een groepje vrienden of collega's. De planning van onderstaande workshop is te vinden op de homepagina van deze site.

  • Schilderen met als inspiratiebron de schilder Klimt.  Je maakt 1 werkstuk op hout met acrylverf, effectverf en andere speciale effecte. Je maakt onder andere een portret en je siert het gehelde werk mooi op, waarbij je je laat inspireren door de stijl die te zien is in de werken van Klimt.  Dit kan in 3 compleet verzorgde dagen. 
  • Mandala workshop Je maakt een eigen mandala. Meestal wordt deze workshop een ochtend gepland in de adventtijd. 

  • Collage   Je maakt aan de hand van een thema een collage, het kan ook vrij ingevuld worden. Bijvoorbeeld van foto's die je al jaren eens in een mooie compositie ingelijst wilt hebben. Dit kan in een of twee dagdelen.                                                              

  • Workshop oliepastel Je bent 1 hele dag bezig met het verkennen van de techniek oliepastel. Je maakt kennis met enkele basisvaardigheden zoals hoe een werkstuk op te bouwen, hoe een contrast te maken en hoe naar een lichtpunt toe te werken. Het is een fijne verzorgde dag inclusief lekkers, soep en salade. 

  • Tekenen en schilderen in de stijl van Hundertwasser, 2 of 4 dagdelen van 3 uur meer info

BewarenBewaren

Sonja Schoppers Tel.nr. 033-4633402   Facebookpaginalink